Επιστημονική – Λατινική ονομασία / Είδος: Origanum rotundifolium “Kent Beauty”

Γένος: Origanum

Οικογένεια: Lamiaceae / Λαμιοειδή
Συχνές ονομασίες: ornamental oregano / καλλωπιστική ρίγανη Κεντ.

Η ρίγανη ως γνωστό, αποτελεί ένα αρωματικό, ποώδες, πολυετές, μεσογειακό φυτό με μικρά, αντίθετα φύλλα μήκους και μικρά, λευκά ή μοβ άνθη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στην Ελλάδα η ρίγανη είναι αυτοφυής και βρίσκεται σε ορεινές και βραχώδεις περιοχές κι η ποιότητά της θεωρείται από τις καλύτερες παγκοσμίως. Η συγκεκριμένη ποικιλία όμως διαφέρει εμφανίζοντας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού  εντυπωσιακές ροζ-φούξια ταξιανθίες με μεγάλα βράκτια.

Στον Κήπο μας θα βρείτε την κοινή ρίγανη (Origanum vulgare), με τα λευκά άνθη, την πολύ αρωματική, μικρόφυλλη παραδοσιακή, ελληνική ή κυκλαδίτικη ρίγανη με τα μωβ άνθη (Origanum vulgare var. hirtum), καθώς και την καλλωπιστική ρίγανη Κεντ (Origanum rotundifolium “Kent Beauty” – ornamental oregano), η οποία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ανθοφορεί με εντυπωσιακές ροζ-φούξια ταξιανθίες με μεγάλα βράκτια.

*Ο Βοτανικός Κήπος «Ζέλιος Γη» δε φέρει ευθύνη για τυχόν παρενέργειες από τη χρήση – κατανάλωση των φυτών και βοτάνων. Σας συστήνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το θεράποντα ιατρό σας πριν προβείτε στη χρήση οποιουδήποτε φαρμακευτικού φυτού.