Κάσσια - Cassia Floribunda 1

Επιστημονική – Λατινική ονομασία / Είδος: Cassia Floribunda

Γένος: Cassia

Οικογένεια: Fabaceae
Συχνές ονομασίες: Golden showy cassia, smooth cassia, senna, Alexandrian senna / Σέννα, κάσ(σ)ια, κασ(σ)ία, συναμική, φύλλα Αλεξανδρείας, φύλλα Αιγύπτου.

Καλλωπιστικός, αειθαλής ανθοφόρος θάμνος αποτελούμενος από πράσινα, μαλακά, λογχοειδή φύλλα και παρουσιάζει παρατεταμένη ανθοφορία με λαμπερά, κίτρινα άνθη.

Αποτελεί ένα εύκολο και ευπροσάρμοστο φυτό, χωρίς ιδιαίτερες εδαφικές απαιτήσεις, με ελάχιστες απαιτήσεις σε νερό κι ιδιαίτερα ανθεκτικό στη ξηρασία.

Η φήμη του φυτού διαδόθηκε στο πέρασμα των αιώνων κι είναι γνωστό από την αρχαιότητα, ενώ ακόμα και σήμερα μπορεί να βρει κανείς εύκολα να πωλούνται τα φύλλα του φυτού, τα οποία καταναλώνονται ως αφέψημα.

Το φύλλα του φυτού εμπορεύονταν από την αρχαιότητα στην Αλεξάνδρεια για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες. Συγκεκριμένα ο Διοσκουρίδης αναφέρει το 1ο αι. μ.Χ. ότι πρόκειται για φυτό της Αραβίας, το οποίο εμπορεύονταν στην Αλεξάνδρεια, αναφερόμενος και στις καθαρτικές ιδιότητες του φυτού.

*Ο Βοτανικός Κήπος «Ζέλιος Γη» δε φέρει ευθύνη για τυχόν παρενέργειες από τη χρήση – κατανάλωση των φυτών και βοτάνων . Σας συστήνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το θεράποντα ιατρό σας πριν προβείτε στη χρήση οποιουδήποτε φαρμακευτικού φυτού.