Επιστημονική – Λατινική ονομασία / Είδος: Wisteria spp.

Γένος: Wisteria

Οικογένεια: Fabaceae (Leguminosae) / Κυαμοειδή (Χεδρωπά)

Συχνές ονομασίες: Chinese wisteria, Japanese wisteria / Βιστέρια, γλυσίνα, γλιτσίνια, γλυτσίνια, σαλκίμι ή σαλκίμ.

Αναρριχώμενο ανθοφόρο φυτό γρήγορης ανάπτυξης με εντυπωσιακά άνθη μωβ – μπλε ή υπόλευκου-κρεμ χρώματος, ανάλογα με το είδος, κατά τη διάρκεια της άνοιξης, σε κρεμάμενες ταξιανθίες. Ανθεκτικό και μακρόβιο αποτελεί ιδανική επιλογή για κάθε επίδοξο ερασιτέχνη κηπουρό. Η καταγωγή του φυτού είναι από την Κίνα και συμβολίζει την καλή τύχη , ειδικά για την έναρξη μιας επιχείρησης ή τη γέννηση ενός παιδιού ή ενός νέου γάμου.

Από τα άνθη του φυτού παρασκευάζεται γλύκισμα ζελέ με φλοράλ-λουλουδιαστή γεύση, παρότι στο φυτό περιέχεται μια τοξική ουσία, η οποία προκαλεί ναυτία και προβλήματα με το στομάχι εάν καταναλωθεί.

Στον Κήπο μας θα βρείτε το είδος Wisteria sinensis “alba” (Chinese wisteria) με τα λευκά, κρεμάμενα άνθη και το είδος Wisteria floribunda “macrobotrys” (Japanese wisteria) με τις κρεμανθείς ταξιανθές σε λιλά έως μωβ αποχρώσεις

*Ο Βοτανικός Κήπος «Ζέλιος Γη» δε φέρει ευθύνη για τυχόν παρενέργειες από τη χρήση – κατανάλωση των φυτών και βοτάνων . Σας συστήνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το θεράποντα ιατρό σας πριν προβείτε στη χρήση οποιουδήποτε φαρμακευτικού φυτού.