Επιστημονική – Λατινική ονομασία / Είδος: Trachelospermum jasminoides (Lindl.)

Γένος: Trachelospermum

Οικογένεια: Apocynaceae / Αποκυνοειδή

Συχνές ονομασίες: jasmine, confederate jasmine, southern jasmine, star jasmine, confederate jessamine, Chinese star jasmine / ρυγχόσπερμο, γιασεμί ψεύτικο, αστεροειδές γιασεμί.

Αναρριχώμενο, αειθαλές φυτό με γυαλιστερά, σκουροπράσινα φύλλα, με πολλά, λευκά, έντονα αρωματικά άνθη που θυμίζουν αυτά του γιασεμιού. Ιδανικό φυτό για αρχάριους κηπουρούς καθώς είναι ανθεκτικό και με ελάχιστες απαιτήσεις.

Από το φυτό παράγεται υψηλής ποιότητας έλαιο που χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία. Επίσης, χρησιμοποιείται στα διάφορα ανατολικά θυμιάματα – λιβάνια.

Λίστα Πασχαλιά

Επιστημονική – Λατινική ονομασία / Είδος: Zantedeschia aethiopica (L.) Spreng

Γένος: Zantedeschia

Οικογένεια: Araceae  / Αρεκοειδή

Συχνές ονομασίες: altar lily, callalily, lily of the Nile, pig lily, white arum lily, trumpet lily, arum lily, common calla, common calla lily, calla lily,common arum lily / Ζαντεδέσκια η Αιθιοπική, ζαντεδέσκια, κάλλα, κρίνος.

Κατάγεται από τις ελώδεις περιοχές της Νότιας Αφρικής, είναι πολυετή πόα, που ανήκει στην οικογένεια των Κρίνων. Έχει σκούρο-πράσινα, λογχοειδή φύλλα και φτάνει σε ύψος το 1 μέτρο. Η ανθοφορία της είναι εντυπωσιακή με μεγάλα λευκά χωνοειδή σπάθη, που περιβάλλει ένα κίτρινο σπάδικα, τα οποία εμφανίζονται την άνοιξη και αρχές του καλοκαιριού.

Γενικά, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα εύκολο σε καλλιέργεια λουλούδι, καθώς δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη καλλιεργητική φροντίδα, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο κρύο του χειμώνα. Προτιμά υγρά και μαλακά εδάφη, υπήνεμα με πλήρη έκθεση στον ήλιο. Ίσως να χρειαστεί κάποια μικρή στήριξη, λόγω του βάρους που αναπτύσσουν τα στελέχη του καθώς μεγαλώνουν. Ο πολλαπλασιασμός γίνεται κυρίως με διαίρεση των ριζωμάτων που διαθέτει, πρέπει να έχει τουλάχιστον 3 ριζώματα για να ανθίσει. Τα άνθη κόβονται όταν βρίσκονται σε πλήρη ανθοφορία και διατηρούνται σε ανθοδοχείο για 2 εβδομάδες.

Λίστα Πασχαλιά Κλείσε Ραντεβού Τηλέφωνο: (+30) 26340-45707
Αηδόνι Γαβρολίμνης, Ναύπακτος – 300 14

© 2018 Ζέλιος Γη – Βοτανικός Κήπος