Πολύγαλα - Polygala myrtifolia 1

Επιστημονική – Λατινική ονομασία / Είδος: Polygala myrtifolia L.

Γένος: Polygala

Οικογένεια: Polygalaceae/ Πολυγαλίδες
Συχνές ονομασίες: September bush,  myrtle leaf milkwort, polygala, sweet pea bush, butterfly bush, parrotbush, bloukappies,  / πολύγαλα.

Αειθαλής θάμνος σφαιρικού σχήματος με πλούσιο, έντονο πράσινο φύλλωμα αποτελούμενο από μυτερά φύλλα μήκους περίπου 3εκ. που μοιάζουν με αυτά της μυρτιάς. Παρουσιάζει παρατεταμένη ανθοφορία που ξεκινάει την άνοιξη και συνεχίζει μέχρι το τέλος του φθινοπώρου, ενώ διατηρεί μερικά άνθη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τα λουλούδια του έχουν μωβ  χρώμα με λευκές κηλίδες. 

Αποτελεί σχετικά εύκολη λύση για κάθε επίδοξο κηπουρό, καθώς δεν παρουσιάζει εδαφικές απαιτήσεις, προτιμάει τις προσήλιες θέσεις φύτευσης, χρειάζεται άφθονο νερό το καλοκαίρι και είναι κατάλληλο ακόμη και για τοποθέτηση παραθαλάσσια.

Η επιστημονική – λατινική του ονομασία προέρχεται από την ελληνική γλώσσα και προέκυψε από την αύξηση εκκρίσεων γάλακτος στις αγελάδες όταν το κατανάλωναν.

*Ο Βοτανικός Κήπος «Ζέλιος Γη» δε φέρει ευθύνη για τυχόν παρενέργειες από τη χρήση – κατανάλωση των φυτών και βοτάνων. Σας συστήνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το θεράποντα ιατρό σας πριν προβείτε στη χρήση οποιουδήποτε φαρμακευτικού φυτού.