Επιστημονική – Λατινική ονομασία / Είδος: Cestrum elegans “Rubrum”

Γένος: Cestrum

Οικογένεια: Solanaceae
Συχνές ονομασίες: Bastard Jasmine / Κέστρο.

Καλλωπιστικό, αειθαλές, ανθοφόρο, συμπαγές φυτό που φτάνει σε ύψος τα 2μ. Είναι κρεμοκλαδές, αποτελούμενο από τριχωτούς βλαστούς με απλά, κατ’ εναλλαγή, επιμήκη (έως 8εκ.), ωοειδή, δύσοσμα φύλλα με μυτερές άκρες. Ανθοφορεί με ταξιανθίες, φούξια έως κόκκινων, χωανοειδών άνθεων μήκους έως 2εκ. με μυτερούς λοβούς και με γλυκό άρωμα, τα οποία δίνουν τη θέση τους στους σφαιρικούς καρπούς του. Οι νεαροί μίσχοι του φυτού καλύπτονται από πυκνά, μωβ τριχίδια, και καθώς ωριμάζουν γίνονται ξηλώδη.

Προτιμάει το γόνιμο έδαφος. Ανθίζει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εάν τοποθετηθεί σε ηλιόλουστη θέση, ενώ η ανθοφορία του είναι παρατεταμένη, ξεκινώντας την άνοιξη και φτάνοντας έως και τις αρχές του χειμώνα ή πιθανώς κι όλο το χρόνο, έαν φυτευθεί σε μια ημισκιερή θέση και προστατευμένη. Ανθεκτικό φυτό στη ξηρασία.

Όλα τα μέρη του φυτού είναι δηλητηριώδη εάν καταποθούν!

*Ο Βοτανικός Κήπος «Ζέλιος Γη» δε φέρει ευθύνη για τυχόν παρενέργειες από τη χρήση – κατανάλωση των φυτών και βοτάνων. Σας συστήνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το θεράποντα ιατρό σας πριν προβείτε στη χρήση οποιουδήποτε φαρμακευτικού φυτού.