Ο λαχανόκηπος Ζέλιος ΓΗ

Μεγάλη ποικιλία λαχανικών όμορφα κατανεμημένα που σκοπό έχουν να εκπαιδεύσουν μικρούς και μεγάλους για τη φύτευση, καλλιέργεια και συγκομιδή μέσω της βιωματικής δράσης.

markus-spiske-502390-unsplash

Ο Λαχανόκηπος

Παρτέρια σε διάταξη το ένα δίπλα από το άλλο, με τον απαραίτητο διάδρομο ανάμεσά τους για ευκολία στο πότισμα, το φύτεμα και την συλλογή των φυτών, είναι η εικόνα που θα αντικρύσει ο επισκέπτης του Λαχανόκηπου στον Βοτανικό κήπο «Ζέλιος Γη».

Οι πινακίδες ενημερώνουν για την ονομασία των κηπευτικών, ενώ μέσα από βιωματική εκπαίδευση μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν όλα τα μυστικά της κηπουρικής από πρώτο χέρι.

Ιδιαίτερα για τα παιδιά της πόλης η εμπειρία είναι ξεχωριστή, χωρίς ωστόσο να είναι μικρότερο  το ενδιαφέρον των πιο μεγάλων.

Απαραίτητα εργαλεία, μυστικά για την φύτευση και το πότισμα, ξεχορτάριασμα, σκιάχτρα για τα πουλιά, γνώσεις για τα χρήσιμα ζωύφια του κήπου και όλα εκείνα που αφορούν την διαδρομή των λαχανικών από τον Λαχανόκηπο στο πιάτο μας,  αλλά και την υγιεινή διατροφή, μέσα από μια βιωματική δράση γίνονται μια ξεχωριστή εμπειρία για μικρούς και μεγάλους στον  Βοτανικό κήπο «Ζέλιος Γη».

Φασολάκια