Αμπελώνας | Ζέλιος ΓΗ

Αμπελώνας

Μεγάλη έκταση γης στην οποία καλλιεργούνται αποκλειστικά αμπέλια

Αμπελώνας | Ζέλιος ΓΗ

Ο Αμπελώνας

Στα δέκα στρέμματα γης που εκτείνεται ο αμπελώνας του Βοτανικού κήπου «Ζέλιος Γη», ο επισκέπτης μπορεί να δει από κοντά αλλά και να μάθει από πρώτο χέρι για τις διάφορες ποικιλίες σταφυλιών που καλλιεργούνται εκεί. Αθύρι, μαλβεζία, ασύρτικο, σιραχ και  καμπερνέτ κάποιες από αυτές  που συναντάμε περπατώντας στον χώρο.

Η φύτευση το 2011 του αμπελώνα στον Βοτανικό κήπο «Ζέλιος Γη», δεν ήταν μια απλή διαδικασία. Προηγήθηκε έρευνα για τις ποικιλίες που είναι κατάλληλες για την περιοχή, αναλύσεις του εδάφους, του νερού και γενικότερα των καιρικών συνθηκών.

Έτσι,  φυτεμένος ο αμπελώνας στην κατάλληλη θέση, δέχεται όλες τις ευεργετικές και ευνοϊκές επιδράσεις του ήλιου και του αέρα, «εκμεταλλεύεται» απόλυτα το «μικροκλίμα» της περιοχής.

Μέσα από βιωματικές δράσεις οι επισκέπτες μπορεί να έχουν μια ξεχωριστή εμπειρία, μια και στα τέλη Αυγούστου μπορούν να πάρουν μέρος στον τρύγο.

Στα σχέδια είναι και η ίδρυση οινοποιείου για την παρασκευή κρασιού και τσίπουρου, παρέχοντας μια ακόμα εμπειρία στους επισκέπτες του  Βοτανικού κήπου «Ζέλιος Γη».

Βιωματική δράση - Οινοποίηση