Επιστημονική – Λατινική ονομασία / Είδος: Carex spp.

Γένος: Carex

Οικογένεια: Cyperaceae
Συχνές ονομασίες: Sedge / Κάρεξ, κάρηξ.

Το γένος Carex περιλαμβάνει χιλιάδες είδη, για το λόγο αυτό η μελέτη με το συγκεκριμένο είδος έχει και ξεχωριστό όνομα καρηκολογία (caricology).  Περιλαμβάνει αειθαλή, αγρωστώδη, καλλωπιστικά φυτά με πράσινο, καστανό, πορτοκαλί, κοκκινωπό, μπρονζέ ή πανασέ φύλλωμα. Προτιμούν τις θέσεις φύτευσης που δέχονται το άμεσο ηλιακό φως και τα εδάφη με πολύ καλή αποστράγγιση. Ιδιαίτερα ανθεκτικά φυτά και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Στον Κήπο μας θα συναντήσετε διάφορα είδη. Ένα από αυτά είναι το Carex buchananii (Leatherleaf sedge), φουντωτό, πολυετές που δε ξεπερνά σε ύψος τα 75 εκ., αποτελούμενο από πολυάριθμα στενά, αειθαλή, πορτοκαλοκαφέ, τοξωτά φύλλα με σγουρές άκρες. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ανθίζει αποκτώντας  σταχυόμορφες αιχμές σε καφέ αποχρώσεις.

*Ο Βοτανικός Κήπος «Ζέλιος Γη» δε φέρει ευθύνη για τυχόν παρενέργειες από τη χρήση – κατανάλωση των φυτών και βοτάνων . Σας συστήνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το θεράποντα ιατρό σας πριν προβείτε στη χρήση οποιουδήποτε φαρμακευτικού φυτού.