Επιστημονική – Λατινική ονομασία / Είδος: Astilbe spp.

Γένος: Astilbe

Οικογένεια: Saxifragaceae
Συχνές ονομασίες:  false goat's beard, false spirea / αστίλβη, λειρί του κόκορα.

Ποώδη έως θαμνώδη φυτά, που δίνουν χρώμα, κίνηση και υφή στον κήπο, με τα άνθη τους να μοιάζουν με λοφία φτερών ή να παρομοιάζονται με το λειρί του κόκορα.

Είναι απαιτητικά φυτά κι απαιτούν τακτικό και καλό πότισμα, λίπανση κατά τη διάρκεια της άνοιξης και σκιερές και δροσερές θέσεις φύτευσης, σε εδάφη με άριστη αποστράγγιση. Επίσης, προτιμούν τη φύτευση στο έδαφος από τις γλάστρες για να ευδοκιμήσουν. Στην Ελλάδα χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία και θα πρέπει να αποφεύγονται θέσεις φύτευσης κάτω από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού.

Στην Ασία και στη Β. Αμερική απαντώνται ως αυτοφυή και παρουσιάζουν μεγάλη εξάπλωση και συναντώνται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Μερικές από τις πιο διαδεδομένες κι αγαπητές ποικιλίες είναι η “Fanal” με σκουροκόκκινα άνθη, η “Irrlicht” με λευκά κι η “Venus” με έντονο φούξια χρώμα άνθεων.

 

*Ο Βοτανικός Κήπος «Ζέλιος Γη» δε φέρει ευθύνη για τυχόν παρενέργειες από τη χρήση – κατανάλωση των φυτών και βοτάνων. Σας συστήνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το θεράποντα ιατρό σας πριν προβείτε στη χρήση οποιουδήποτε φαρμακευτικού φυτού.