Τα είδη που χρησιμοποιούμε στον Κήπο

Σκεφτόμαστε πολύ το αποτύπωμα που αφήνουμε στο περιβάλλον και φροντίζουμε να είναι το ελάχιστο δυνατό.

  • Χρησιμοποιούμε ανακυκλωμένα χαρτιά σε όλα μας τα έντυπα
  • Τα ήδη μιας χρήσεως στο αναψυκτήριο μας είναι από Bamboo ή βιοδιασπώμενα υλικά καθώς και την παρότρηνση των επισκεπτών για αγορά επεναχρησιμοποιούμενων προϊόντων για τα ροφήματα τους
zg_less_waste-1

Completely biodegradable and recyclable

Οικολογικό Αποτύπωμα 1Elemental Chlorine Free - Το σήμα αυτό εγγυάται τη χαμηλή περιεκτικότητα σε παράγωγο οργανικό χλώριο. Τονίζει ότι ο πολτός που χρησιμοποιήθηκε ήταν λευκασμένος με οικολιγκές διεργασίες.

 

Οικολογικό Αποτύπωμα 2FSC Mix - Το εμπορικό σήμα FSC προσδιορίζει τη δασοκομία και παράγωγα αυτής προϊόντα, όπως το χαρτί, που παρέχονται από σωστή διαχείριση, βιώσιμες και υπεύθυνες δασικές εργασίες, σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα που λαμβάνουν υπόψη οι τοπικές περιβαλλοντικές κοινωνικές και οικονομικές πτυχές της περιοχής στην οποία βρίσκονται αυτά τα δάση.

 

Οικολογικό Αποτύπωμα 3Acid Free - Το σήμα αυτό πιστοποιεί τη παραγωγή χαρτιού με ελάχιστη χρήση οξέων, έχοντας ως αποτέλεσμα ουδέτερο pH. Χαρτιά που φέρουν αυτή την πιστοποίηση είναι κατάλληλα για πολύχρονη διατήρηση σε καλή κατάσταση, με ιδιαίτερη εφαρμογή σε έργα τέχνης και σημαντικά έγγραφα.

 

Οικολογικό Αποτύπωμα 4Heavy Metal Absence - Το σήμα αυτό πιστοποιεί τη συμμόρφωση της παραγωγής με την CE94/62 (συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων στις συσκευασίες). Η οδηγία καθορίζει τη μέγιστη συγκέντρωση των βαρέων μετάλλων (κάδμιο, χρώμιο, υδράργυρο και μόλυβδο).

 

Οικολογικό Αποτύπωμα 5Selected Secondary Fibres - Το σήμα αυτό πιστοποιεί τη χρήση ανακυκλωμένων δευτεροβάθμιων ινών πολτού πυο προέρχονται από επιλεγμένα υλικά, ώστε να εξασφαλίζονται υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες που είναι απαλλαγμένες από ακαθαρσίες και μηχανικά υπολείμματα.

80% recycled fibres and 20% ECF virgin fibres, FSC® certified.