Glass tower 2

Ο Γυάλινος Πύργος είναι ένα δημιούργημα του Ζέλιου Βασίλειου. Ένα όραμα που έγινε πραγματικότητα με πολύ προσωπική εργασία και αρκετό μεράκι.

aboutus_general1

Πύργος

Στην καρδιά του Βοτανικού κήπου «Ζέλιος Γη» δεσπόζει ο Γυάλινος Πύργος. Μια ακόμα έκπληξη για τους επισκέπτες του κήπου, αποτελεί αυτό το ξεχωριστό παράδειγμα ανακύκλωσης στην πράξη.  Ο πύργος είναι δημιούργημα του Βασίλειου Ζέλιου. Χρειάστηκαν περισσότερα από 12.000 γυάλινα μπουκάλια, πολύ προσωπική εργασία και σίγουρα αρκετό μεράκι για την δημιουργία του.

Ένα όραμα, ο Γυάλινος Πύργος, έγινε πραγματικότητα μέσα σε διάστημα δύο χρόνων.

Ο πύργος διαθέτει δυο ορόφους με γυάλινες επιφάνειες, ώστε να μπορεί να βλέπει ο επισκέπτης του που  βρίσκεται στο ισόγειο, την κορυφή του εσωτερικά, εκεί  όπου κυματίζει περήφανα η Γαλανόλευκη Σημαία.

Από ψηλά

Telephone: (+30) 26340-45707
Aidoni Gavrolimni, Nafpaktos – 300 14

© 2018 Zelios Gardens - Botanical Garden

Glass tower 4
zeliosgardens1.0K followersΒοτανικός Κήπος | Botanical Garden 🌿 Πληροφορίες - Νέα | Info - News 👇
Glass tower 5
0
71
Κολοκυθοδημιουργήματα εν όψει Halloween στον Κήπο Εντείνονται οι προετοιμασίες για το Hallowen στο Βοτανικό Κήπο "Ζέλιος Γη" κι επειδή Halloween δίχως κολοκύθες δε γίνεται την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 θα καλλιτεχνήσουμε με τα παιδιά ηλικίας 4 -15 χρόνων παραδοσιακές κολοκύθες, οι οποίες θα αποτελέσουν εκθέματα και μέρος της Halloween-ιάτικης διακόσμησης του Κήπου που θα μπορούμε όλοι να θαυμάσουμε ως το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, που είναι κι ημέρα εορτασμού του Halloween... Όλες οι διαθέσιμες θέσεις της δραστηριότητας έχουν κλείσει από τα μέλη του Κήπου και θα θέλαμε να σας ευχαριστούμε όλους θερμά και δημόσια για την υποστήριξη και τη συμμετοχή σας στις δραστηριότητες που διοργανώνουμε. Οι δραστηριότητες μας κοινοποιούνται πρώτα μέσω email στα μέλη του Κήπου, καθώς και στην ιστοσελίδα μας στο διαδίκτυο https://www.zeliosgi.gr/ κι εν συνεχεία, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις κοινοποιούνται στα social media (Facebook & Instagram) μας. Μείνετε συντονισμένοι, τα καλύτερα έρχονται… ------ #zeliosgi #zeliosgardens #activities #activitiesforkids #creativekids #kidsart #learninggarden #growingwithkids #gardenkids #halloween #halloweenactivities #halloweenactivitiesforkids #δράσειςγιαπαιδιά #βιωματικές_δράσεις #nafpaktos #mesolonghi #mesologgi #agrinio #patra
Glass tower 6
2
71
Τι ακριβώς γιορτάζουμε το Halloween; Η λέξη «Halloween» είναι συντομογραφία του «All Hallows Evening», δηλαδή της βραδιάς πριν από τη γιορτή των Αγίων Πάντων, που είναι 1η Νοεμβρίου. Οι ρίζες της γιορτής λέγεται ότι βρίσκονται σε κέλτικες παραδόσεις, και συγκεκριμένα στους εορτασμούς του Samhain, που στα παλιά ιρλανδικά σημαίνει «τέλος του καλοκαιριού». Οι Κέλτες την 31η Οκτωβρίου γιόρταζαν το τέλος της περιόδου της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα. Τα χρώματα που συνδέονται με τη γιορτή είναι το πορτοκαλί και το μαύρο. Το πορτοκαλί συμβολίζει τη φθινοπωρινή σοδειά και το μαύρο τον θάνατο και, γενικά, τον «άλλο κόσμο». Η παράδοση λέει ότι τη συγκεκριμένη μέρα ερχόμαστε πιο κοντά με τον «άλλο κόσμο», ότι μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με πνεύματα και νεκρούς. Η αφετηρία του εθίμου του «trick or treat», που θέλει τα μικρά παιδιά να μεταμφιέζονται και να πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι, μαζεύοντας γλυκά, φθάνει στον 16ο αιώνα. Ιρλανδοί, Σκωτσέζοι και Ουαλοί μασκαρεύονταν και επισκέπτονταν διάφορα σπίτια, απαγγέλλοντας ποιήματα ή και ολόκληρα τραγούδια με αντάλλαγμα φαγητό. Αντιπροσώπευαν τις παλιές θεότητες του χειμώνα που απαιτούσαν ανταλλάγματα για καλή τύχη.  Μια εξήγηση που έχει δοθεί για το έθιμο του μασκαρέματος είναι η εξής: παλιά πίστευαν ότι οι ψυχές των πεθαμένων περιπλανώνται στη Γη ως την Ημέρα των Αγίων Πάντων. Το βράδυ, λοιπόν, πριν από τη γιορτή, πριν από το Halloween δηλαδή, οι ψυχές είχαν την τελευταία τους ευκαιρία να εκδικηθούν όποιον τους έκανε κακό ενώ ζούσαν, οπότε, όσοι θεωρούσαν ότι υπήρχε λόγος να ανησυχούν, μεταμφιέζονταν για να μην τους αναγνωρίσει το πνεύμα που ζητούσε εκδίκηση. Συνεχίστε την ανάγνωση στο αρχικό δημοσίευμα Πηγή: Lifo. #zeliosgi #zelisgardens #halloween #october #autumn