Glass tower 2

Ο Γυάλινος Πύργος είναι ένα δημιούργημα του Ζέλιου Βασίλειου. Ένα όραμα που έγινε πραγματικότητα με πολύ προσωπική εργασία και αρκετό μεράκι.

aboutus_general1

Πύργος

Στην καρδιά του Βοτανικού κήπου «Ζέλιος Γη» δεσπόζει ο Γυάλινος Πύργος. Μια ακόμα έκπληξη για τους επισκέπτες του κήπου, αποτελεί αυτό το ξεχωριστό παράδειγμα ανακύκλωσης στην πράξη.  Ο πύργος είναι δημιούργημα του Βασίλειου Ζέλιου. Χρειάστηκαν περισσότερα από 12.000 γυάλινα μπουκάλια, πολύ προσωπική εργασία και σίγουρα αρκετό μεράκι για την δημιουργία του.

Ένα όραμα, ο Γυάλινος Πύργος, έγινε πραγματικότητα μέσα σε διάστημα δύο χρόνων.

Ο πύργος διαθέτει δυο ορόφους με γυάλινες επιφάνειες, ώστε να μπορεί να βλέπει ο επισκέπτης του που  βρίσκεται στο ισόγειο, την κορυφή του εσωτερικά, εκεί  όπου κυματίζει περήφανα η Γαλανόλευκη Σημαία.

Από ψηλά

Telephone: (+30) 26340-45707
Aidoni Gavrolimni, Nafpaktos – 300 14

© 2018 Zelios Gardens - Botanical Garden

Glass tower 4
zeliosgardens903 followersΒοτανικός Κήπος | Botanical Garden 🌿 Πληροφορίες - Νέα | Info - News 👇
Glass tower 5
0
66
Λυγαριά - Vitex agnus-castus Συχνές ονομασίες: chasteberry, monk's pepper, Abraham's balm / Λυγαριά, πιπέρι των μοναχών. Ευρέως γνωστό, μεσογειακό, ανθοφόρο φυτό με μωβ άνθη που παρομοιάζονται με αυτά της λεβάντας κι αποτελούν πόλο έλξης για πεταλούδες, ενώ οι καρποί του, όμοιοι με τους σπόρους πιπεριού. Ιδιαίτερα ανθεκτικό φυτό αποτελεί ιδανική λύση για παράκτιες φυτεύσεις. Το φυτό ήταν γνωστό από την αρχαιότητα με την ονομασία «άγνος» και του αποδίδονταν φαρμακευτικές ιδιότητες. - FYI: Η ονομασία του φυτού Vitex προέρχεται από τη λατινική λέξη vieo που σημαίνει ύφανση, λόγω της παραδοσιακής χρήσης του στην καλαθοποιία. Η λέξη agnus προέρχεται από την ελληνική λέξη αγνός. - Fun Fact: Στην αρχαία ελληνική εορτή της αναπαραγωγής Θεσμοφορία, στην οποία συμμετείχαν μόνο γυναίκες αλλά και στη επανάσταση της Λυσιστράτης στους άνδρες, που άφηναν πίσω τους έδιναν να καταναλώσουν λυγαριά για να μείνουν… αγνοί, καθώς το φυτό παρουσιάζει αντιαφροδισιακές ιδιότητες. Για τον ίδιο λόγο οι Άγγλοι βοτανολλόγοι το βάπτισαν τους σπόρους του ως πιπέρι των μοναχών (monk's pepper). - Τοποθεσία στον Κήπο: Στο Βοτανόκηπο. #zeliosgi, #zeliosgardens, #botanicalgarden, #vitexagnuscastus, #vitex, # chasteberry, #monkspepper, #herb, #herbs, #herbal, #organicherbs, #greekherbs, #plants, #herbgarden, #herbarium, #herbalgarden, #healingherbs, #herbalmedicine, #natural, #herbalremedies, #greece, #visitgreece, #travel, #greece_travel, #nafpaktos, #mesolonghi, #mesologgi
Glass tower 6
0
50
Κουρκουμάς - Curcuma longa Συχνές ονομασίες: Tumeric, Siam tulip / Κουρκούμη, κιτρινόριζα, χρυσόρριζα, κουρκούμας. Τον κουρκουμά οι περισσότεροι τον γνωρίζουμε ως ένα γαστρονομικό και θεραπευτικό μπαχαρικό. Αποτελεί, όμως, κι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό, εξωτικό φυτό με πανέμορφα άνθη. Εκτός από πρώτη ύλη του γνωστού καρυκεύματος της Ασιατικής, κι όχι μόνο, κουζίνας χρησιμοποιείται κι ως χρωστική ουσία στην μαγειρική, στις βαφές ενδυμάτων κ.ά. - FYI: Ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται στην Ασία εδώ και χιλιάδες χρόνια, αρχικά, ως χρωστική ουσία κι αργότερα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, οι οποίες επιβεβαιώνονται με τις σύγχρονες έρευνες, παρουσιάζοντας πολλαπλά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία. - Fun Fact: Σε πολλά μέρη της Ινδίας τις παραμονές των ινδουιστικών γάμων υπάρχει το έθιμο, κάτι σαν «μπάτσελορ», το οποίο λέγεται “Haldi” ή “Gaye holud”, που σημαίνει «κίτρινο στο σώμα». Οι φίλοι του γαμπρού και της νύφης αλείφουν τα σώματα των μελλόνυμφων με πάστα από κουρκουμά, με την επιδερμίδα τους να χρωματίζεται κίτρινη. - Τοποθεσία στον Κήπο: Στο Βοτανόκηπο, στη σκιά μια ελιάς καθώς το φυτό προτιμά τις ημισκιερές θέσεις φύτευσης. #zeliosgi, #zeliosgardens, #botanicalgarden, #curcumalonga, #curcumaplant, #curcuma, #cúrcuma, #curcumaflower, #curcumina, #turmeric, #herbgarden, #herbgardens, #garden, #gardening, #gardenlover, #nature, #plants, #flower, #purpleflowers, #instaflower, #plantsofinstagram, #greece, #visitgreece, #travel_greece, #greece_travel, #nafpaktos, #mesolonghi