Τα ελάφια μας | Ζέλιος ΓΗ

A beautiful animal with perfect body ratio and gorgeous coloring.

Ελάφια Δάμα / Πλατώνι

Deer

A popular attraction for all ages is a visit to the deer, located above the Statue Theater. Imagine your reaction a you meet a herd of about 60 deer, moving freely in their own space.
Under supervision, visitors are shown how to call the deer, how to treat them, learn background info and if you so desire, feed them.
This particular herd belongs to European fallow deer called “Dama dama”. These friendly, elegant and smart mammals provide an unforgettable experience to all visitors both young and old.

Dama - Dama

Telephone: (+30) 26340-45707
Aidoni Gavrolimni, Nafpaktos – 300 14

© 2018 Zelios Gardens - Botanical Garden

Deer 2
zeliosgardens1.0K followersΒοτανικός Κήπος | Botanical Garden 🌿 Πληροφορίες - Νέα | Info - News 👇
Deer 3
0
71
Κολοκυθοδημιουργήματα εν όψει Halloween στον Κήπο Εντείνονται οι προετοιμασίες για το Hallowen στο Βοτανικό Κήπο "Ζέλιος Γη" κι επειδή Halloween δίχως κολοκύθες δε γίνεται την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 θα καλλιτεχνήσουμε με τα παιδιά ηλικίας 4 -15 χρόνων παραδοσιακές κολοκύθες, οι οποίες θα αποτελέσουν εκθέματα και μέρος της Halloween-ιάτικης διακόσμησης του Κήπου που θα μπορούμε όλοι να θαυμάσουμε ως το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, που είναι κι ημέρα εορτασμού του Halloween... Όλες οι διαθέσιμες θέσεις της δραστηριότητας έχουν κλείσει από τα μέλη του Κήπου και θα θέλαμε να σας ευχαριστούμε όλους θερμά και δημόσια για την υποστήριξη και τη συμμετοχή σας στις δραστηριότητες που διοργανώνουμε. Οι δραστηριότητες μας κοινοποιούνται πρώτα μέσω email στα μέλη του Κήπου, καθώς και στην ιστοσελίδα μας στο διαδίκτυο https://www.zeliosgi.gr/ κι εν συνεχεία, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις κοινοποιούνται στα social media (Facebook & Instagram) μας. Μείνετε συντονισμένοι, τα καλύτερα έρχονται… ------ #zeliosgi #zeliosgardens #activities #activitiesforkids #creativekids #kidsart #learninggarden #growingwithkids #gardenkids #halloween #halloweenactivities #halloweenactivitiesforkids #δράσειςγιαπαιδιά #βιωματικές_δράσεις #nafpaktos #mesolonghi #mesologgi #agrinio #patra
Deer 4
2
71
Τι ακριβώς γιορτάζουμε το Halloween; Η λέξη «Halloween» είναι συντομογραφία του «All Hallows Evening», δηλαδή της βραδιάς πριν από τη γιορτή των Αγίων Πάντων, που είναι 1η Νοεμβρίου. Οι ρίζες της γιορτής λέγεται ότι βρίσκονται σε κέλτικες παραδόσεις, και συγκεκριμένα στους εορτασμούς του Samhain, που στα παλιά ιρλανδικά σημαίνει «τέλος του καλοκαιριού». Οι Κέλτες την 31η Οκτωβρίου γιόρταζαν το τέλος της περιόδου της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα. Τα χρώματα που συνδέονται με τη γιορτή είναι το πορτοκαλί και το μαύρο. Το πορτοκαλί συμβολίζει τη φθινοπωρινή σοδειά και το μαύρο τον θάνατο και, γενικά, τον «άλλο κόσμο». Η παράδοση λέει ότι τη συγκεκριμένη μέρα ερχόμαστε πιο κοντά με τον «άλλο κόσμο», ότι μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με πνεύματα και νεκρούς. Η αφετηρία του εθίμου του «trick or treat», που θέλει τα μικρά παιδιά να μεταμφιέζονται και να πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι, μαζεύοντας γλυκά, φθάνει στον 16ο αιώνα. Ιρλανδοί, Σκωτσέζοι και Ουαλοί μασκαρεύονταν και επισκέπτονταν διάφορα σπίτια, απαγγέλλοντας ποιήματα ή και ολόκληρα τραγούδια με αντάλλαγμα φαγητό. Αντιπροσώπευαν τις παλιές θεότητες του χειμώνα που απαιτούσαν ανταλλάγματα για καλή τύχη.  Μια εξήγηση που έχει δοθεί για το έθιμο του μασκαρέματος είναι η εξής: παλιά πίστευαν ότι οι ψυχές των πεθαμένων περιπλανώνται στη Γη ως την Ημέρα των Αγίων Πάντων. Το βράδυ, λοιπόν, πριν από τη γιορτή, πριν από το Halloween δηλαδή, οι ψυχές είχαν την τελευταία τους ευκαιρία να εκδικηθούν όποιον τους έκανε κακό ενώ ζούσαν, οπότε, όσοι θεωρούσαν ότι υπήρχε λόγος να ανησυχούν, μεταμφιέζονταν για να μην τους αναγνωρίσει το πνεύμα που ζητούσε εκδίκηση. Συνεχίστε την ανάγνωση στο αρχικό δημοσίευμα Πηγή: Lifo. #zeliosgi #zelisgardens #halloween #october #autumn