Ο Βοτανικός Κήπος Ζέλιος Γη ύστερα από την άρση των μέτρων άνοιξε τις πόρτες του.

 

Ενημέρωση: 18/05/2020

Ύστερα από μια μακρά περίοδο που παραμείναμε κλειστοί, ακολουθώντας τα αναγκαία μέτρα που επεβλήθησαν, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι τη Δευτέρα 18 Μαΐου ανοίγουμε ξανά τις πύλες μας για να σας υποδεχτούμε, σύμφωνα με τις αποφάσεις των αρμόδιων υπουργείων και του ΕΟΔΥ.

Σας περιμένουμε να απολαύσετε τον περίπατο σας στον κατάφυτο Κήπο μας που έχει ντυθεί με τα ομορφότερα, ανοιξιάτικα του χρώματά για να μας υποδεχτεί όλους και πάλι.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η έκταση του Κήπου είναι μεγαλύτερη των 100 στρεμμάτων και με πολυάριθμες επιλογές διαδρομών για να ακολουθήσετε καθιστώντας αδύνατη τη δημιουργία συγχρωτισμού εντός του Κήπου, καθιστώντας το ιδανικό περιβάλλον για να αποβάλλετε το άγχος των προηγούμενων μηνών απολαμβάνοντας τον καθαρό αέρα, το θρόισμα των φύλλων και το κελάιδισμα των πουλιών σε κάθε βήμα του περιπάτου σας.


Ενημέρωση: 28/04/2020

Σύφωνα με το το σχέδιο γαι την άρση των μέτρων, ανακοινώθηκε το άνοιγμα των Βοτανικών Κήπων στις 18 Μαΐου 2020. Σημαντικό να αναφερθεί ότι οι Βοτανικοί Κήποι ανοίγουν από τα πρώτα στάδια είναι για το λόγο ότι έχουν μεγάλους χώρους ανοικτούς και εμποδίζουν των συγχρωτισμό καθώς και μειώνουν την οποιαδήποτε πιθανότητα εξάπλωσης του ιού.


Ενημέρωση: 18/03/2020

Ύστερα από σχετική ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για λόγους δημόσιας υγείας, ο Βοτανικός Κήπος “Ζέλιος Γη” αναστέλλει τη λειτουργία του ως και την 30η Μαρτίου 2020.


Ενημέρωση: 13/03/2020

Η ασφάλεια κι η ευημερία των επισκεπτών και του προσωπικού μας είναι προτεραιότητά μας και για το λόγο αυτό θα λάβουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για να τις διασφαλίσουμε.

Όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις επιχειρήσεις, παρακολουθούμε ενεργά την κατάσταση όσον αφορά την εκδήλωση κι εξάπλωση του COVID-19 (γνωστός ως κορονοϊός) κι επανεξετάζουμε κι ακολουθούμε τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Βάσει των συμβουλών των υγειονομικών αρχών και των ειδικών η επιχείρησή μας λειτουργεί κανονικά, καθώς πρόκειται για Κήπο μεγάλης έκτασης (100 στρ. +), χωρίς κλειστούς χώρους ή χώρους συγχρωτισμού.

Εάν προγραμματίζετε να επισκεφθείτε το Βοτανικό Κήπο «Ζέλιος Γη» από περιοχή που έχει επηρεαστεί άμεσα από τον κορονοϊό ή εάν παρουσιάζετε συμπτώματα παρόμοια με εκείνα που σχετίζονται με τον ιό (για παράδειγμα: πυρετό, βήχα, δύσπνοια), θα σας παρακαλέσουμε ευγενικά να μην επισκέπτεστε οποιοδήποτε χώρο και να καλέσετε τον ΕΟΔΥ στο 1135 για περαιτέρω συμβουλές και οδηγίες.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να συμβουλευτείτε και να τηρήσετε τις συμβουλές που παρέχονται από το Υπουργείου Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ο Κήπος λαμβάνει όλα τα δυνατά μέτρα για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου μετάδοσης, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής βελτιωμένων καθεστώτων καθαρισμού σε όλο το χώρο.

Ζητάμε από όλους τους επισκέπτες μας να τηρούν υψηλά πρότυπα προσωπικής υγιεινής ενώ επισκέπτονται τον Κήπο. Υπάρχουν απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την εξάπλωση του ιού, όπως:

  • Καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας με ένα χαρτομάντιλο ή το μανίκι (όχι τα χέρια σας) όταν βήχετε ή φτερνίζεστε
  • Τοποθετήστε άμεσα το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο σε κάδο απορριμμάτων
  • Πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και ζεστό νερό τακτικά και χρησιμοποιείτε αλκοολούχα απολυμαντικά
  • Προσπαθήστε να αποφύγετε τη στενή επαφή με άτομα που δε νιώθουν καλά
  • Αποφύγετε να αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα εάν τα χέρια σας δεν είναι καθαρά

Αν νιώθετε αδιαθεσία κατά την επίσκεψή σας, επικοινωνήστε αμέσως με ένα μέλος του προσωπικού – διατηρώντας μια ασφαλή απόσταση δύο μέτρων.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την κατανόησή σας.