Η υπαίθρια δραστηριότητα που χαρίζει ευτυχία σύμφωνα με τους επιστήμονες 1
Είναι μια συμβουλή που δίνεται αρκετά συχνά. Δεν νιώθετε καλά; Βγείτε έξω, πηγαίνετε για μια βόλτα, απλά σταματήσετε για να μυρίσετε τα λουλούδια. Ο χρόνος που περνάει κανείς στη φύση έχει συνδεθεί από καιρό με το να αισθάνεται καλύτερα σε συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο.

Ωστόσο, μια νέα μελέτη στέκεται σε μία συγκεκριμένη πτυχή των δραστηριοτήτων σε εξωτερικό χώρο που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την ψυχική και σωματική τόνωση: μια απλά βόλτα στην άγρια ​​φύση.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο The Ladders, σίγουρα δεν πρόκειται για μια νέα θεωρία. Ωστόσο, το 2020 οι περισσότεροι από εμάς είναι μάλλον πιο «ξένοι» από τη φύση σε σύγκριση με τους προγόνους μας.

Μπορεί οι κάτοικοι των πόλεων να έχουν τη δυνατότητα κάνουν μια βόλτα στο τοπικό πάρκο μια ή δύο φορές την εβδομάδα, αλλά είναι αυτό αρκετό για να καλυφθούν οι ανάγκες μας; Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, πιθανόν όχι. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ειδικά μια εμπειρία στην άγρια φύση είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική πνευματική και σωματική ευημερία κάποιου.

Όπως εξηγούν, οι άνθρωποι όπως και τα άλλα όντα περνούσαν πολύ περισσότερο χρόνο έξω, ανάμεσα σε δάση και ζώα, με την άγρια φύση να βρίσκεται στην εξελικτική μας ιστορία και το DNA. Το να περπατά κανείς κατά μήκος ενός ποταμού κοντά σε ζώα, του χαρίζει μια εμπειρία που δεν μπορεί να απολαύσει σε ένα μικρό αστικό πάρκο.

«Από τα αποτελέσματά μας είναι σαφές ότι διαφορετικά είδη φύσης μπορούν να έχουν διαφορετικές επιπτώσεις στους ανθρώπους» σχολίασε η επικεφαλής της έρευνας Ελίζαμπεθ Λεβ. «Οι περιοχές με υδροβιότοπους σε ένα αστικό πάρκο φαίνεται να προσφέρουν περισσότερα οφέλη στους ανθρώπους – και οι πιο σημαντικές αλληλεπιδράσεις τους εξαρτώνται από αυτά τα σχετικά άγρια ​​χαρακτηριστικά», πρόσθεσε…

Συνεχίστε την ανάγνωση στο αρχικό δημοσίευμα

Πηγή: Ναυτεμπορική

 

Τα πνευματικά δικαιώματα των δημοσιευμένων άρθρων και σε ότι αναπαράγεται ή αναδημοσιεύεται μέσω του zeliosgi.gr ανήκουν στις πηγές και στους αρχικούς συντάκτες και δημιουργούς τους. Εφόσον κάποιο δημοσιευμένο άρθρο δεν έχει ως συντάκτη κάποιο μέλος της ομάδος του zeliosgi.gr θα αναφέρεται πάντα η πηγή με σύνδεσμο στο πρωτότυπο άρθρο. Το zeliosgi.gr δε φέρει ευθύνη για τυχόν ανακρίβειες των αναδημοσιευμένων άρθρων. Δεδομένου του πλήθους των δεδομένων και της ταχύτητας διάδοσης των πληροφοριών που προσφέρει το internet, είναι πιθανό να γίνει χρήση στις σελίδες του zeliosgi.gr περιεχομένου που ενδεχομένως να μην επιθυμεί ο αρχικός δημιουργός ή ιδιοκτήτης. Σε αυτή την περίπτωση δεσμευόμαστε να αποσύρουμε το εν λόγω περιεχόμενο άμεσα έπειτα από επικοινωνία μαζί μας.