Επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι που κάνουν καλό στο μυαλό και το πνεύμα σου.
Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:
-Πώς θα σε ωφελήσει μία βόλτα στο πάρκο.
-Πώς θα σε βοηθήσουν οι φωτογραφίες.
Για να φροντίσεις το σώμα σου, ένα από τα πράγματα που κάνεις είναι η γυμναστική. Για να φροντίσεις το μυαλό σου όμως τι κάνεις; Υπάρχουν πολλά που μπορείς να εφαρμόσεις καθημερινά για να ενδυναμώσεις τον εγκέφαλό σου. Ένα από αυτά είναι η επαφή με την φύση καθώς είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι σε βοηθάει πνευματικά.
- Η επαφή με τη φύση βοηθάει την πνευματική σου υγεία
Έρευνες δείχνουν ότι η ύπαιθρος μπορεί να βελτιώσει την διάθεσή σου. Ερευνητές του Stanford ανακάλυψαν πρόσφατα ότι μία βόλτα στο δάσος μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης. Σύμφωνα με παρόμοια έρευνα άτομα που διαβιούν σε προάστια έχουν 20% λιγότερο άγχος και 40% καλύτερη διάθεση σε σχέση με όλους εκείνους που μένουν στην πόλη.
- Μία βόλτα στο πάρκο μειώνει την πνευματική κούραση
Η ικανότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου να παραμένει συγκεντρωμένος είναι περιορισμένη και ο συνεχής θόρυβος της πόλης σίγουρα δεν βοηθάει σε αυτό. Οι έντονοι ρυθμοί και οι απαιτήσεις της ζωής στην πόλη αυξάνουν σταδιακά την πνευματική κούραση. Από την άλλη, η φύση έχει χαλαρωτικές ιδιότητες και μπορεί να σε βοηθήσει να αποβάλλεις το στρες της πόλης. Έρευνα του 2015 που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Sports Medicine, ανακάλυψε ότι μία βόλτα στο πάρκο μπορεί να μειώσει την πνευματική κούραση και να σε αποφορτίσει. Ακόμα και αν έχεις περπατήσει μόλις μισό χιλιόμετρο. Αν έχεις λοιπόν κάποιο πάρκο κοντά στο γραφείο σου κάνε ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα. Ακόμα και μία γρήγορη βόλτα θα σε αναζωογονήσει και θα σε βοηθήσει να είσαι πιο συγκεντρωμένος στη δουλειά σου όταν επιστρέψεις στο γραφείο.
- Η φύση σε ωφελεί ακόμα και μέσα από φωτογραφίες
Αν πάλι μένεις σε μία περιοχή που δεν έχει ένα πάρκο κοντά, δεν πειράζει. Υπάρχει άλλη λύση. Η φύση μπορεί να σε ωφελήσει ακόμα και μέσα από μία φωτογραφία. Ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι από τους ασθενείς ενός νοσοκομείου είχαν στο δωμάτιό τους παράθυρο με πράσινη θέα, θεραπεύονταν πιο γρήγορα σε σχέση με τους υπόλοιπους ασθενείς. Καθώς όμως δεν ήταν εφικτό όλοι οι ασθενείς να έχουν ανάλογο δωμάτιο, οι ερευνητές έκαναν το εξής πείραμα: έδωσαν στους ασθενείς που δεν είχαν δωμάτιο με θέα, φωτογραφίες τοπίων της φύσης. Παρατήρησαν ότι οι φωτογραφίες είχαν θεραπευτικές ιδιότητες, καθώς μείωναν τα επίπεδα άγχους τους…
Συνεχίστε την ανάγνωση στο αρχικό δημοσίευμα
Πηγή: Thrive Global. Συγγραφή: Amy Motrin, ψυχοθεραπεύτρια.
Τα πνευματικά δικαιώματα των δημοσιευμένων άρθρων και σε ότι αναπαράγεται ή αναδημοσιεύεται μέσω του zeliosgi.gr ανήκουν στις πηγές και στους αρχικούς συντάκτες και δημιουργούς τους. Εφόσον κάποιο δημοσιευμένο άρθρο δεν έχει ως συντάκτη κάποιο μέλος της ομάδος του zeliosgi.gr θα αναφέρεται πάντα η πηγή με σύνδεσμο στο πρωτότυπο άρθρο. Το zeliosgi.gr δε φέρει ευθύνη για τυχόν ανακρίβειες των αναδημοσιευμένων άρθρων. Δεδομένου του πλήθους των δεδομένων και της ταχύτητας διάδοσης των πληροφοριών που προσφέρει το internet, είναι πιθανό να γίνει χρήση στις σελίδες του zeliosgi.gr περιεχομένου που ενδεχομένως να μην επιθυμεί ο αρχικός δημιουργός ή ιδιοκτήτης. Σε αυτή την περίπτωση δεσμευόμαστε να αποσύρουμε το εν λόγω περιεχόμενο άμεσα έπειτα από επικοινωνία μαζί μας.