Ξενάγηση - Δραστηριότητες - Αστροπαρατήρηση 1
Κυριακή 7 Αυγούστου 2022, στις 18:00.

Σε συνεργασία με τoν οργανισμό Messolonghi by Locals και την Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί μία ξεχωριστή δραστηριότητα στον Κήπο μας.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν:

  • επίδειξη του εργαστηρίου της αγγειοπλαστικής. Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει δια ζώσης  την πανάρχαια και διαχρονική τέχνη της κεραμικής και την κατασκευή έργων αυτής μέσω έμπειρης αγγειοπλάστου. Η επίδειξη θα είναι συνεχής.
  • επίδειξη του εργαστηρίου του σαπωνοποιίας και της παραδοσιακής τεχνικής και διαδικασίας που σχετίζονται με τη παραγωγή φυσικών σαπουνιών. Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει δια ζώσης πώς κατασκευάζονται τα φυσικά σαπούνια με τα πιο αγνά και οργανικά υλικά. Η επίδειξη θα είναι συνεχής.
  • ξεναγήσεις στον Κήπο μέσω των οποίων ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει την μαγεία και τα μυστικά των βοτάνων και των φυτών και να περιπλανηθεί και να γνωρίσει τους θεματικούς κήπους και το χώρο. Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται ανά μία ώρα.
  • Και το αποκορύφωμα στις 21:00 θα ξεκινήσει η αστροπαρατήρηση στο χώρο του Θεάτρου με τηλεσκόπια υπό την καθοδήγηση του Κου Γ. Ντέκα. Στους παρευρισκομένους θα μοιραστούν κουρελούδες για να έχουν τη δυνατότητα να καθίσουν πιο άνετα στο γκαζόν και να περάσουν ευχάριστα τη βραδιά τους υπό το φως των αστεριών του αυγουστιάτικου ουρανού.
  • Στο χώρο του αναψυκτηρίου θα πωλούνται burger και μπύρα ποτήρι από της 20:00 μέχρι το κλείσιμο.

Μια βόλτα που θα τα περιλαμβάνει όλα και δεν θα πρέπει να χάσει κανείς! Μια διαφορετική, καλοκαιρινή εμπειρία που θα χαραχθεί ανεξίτηλα στην μνήμη μικρών και μεγάλων.

Το κόστος θα είναι 2.00€ πλέον της τιμής του εισιτηρίου, και για τα ενεργά Μέλη του Κήπου θα είναι δωρεάν. Το εισιτήριο εισόδου του Κήπου θα χρεώνεται μέχρι τις 21:00. Μετά τις 21:00 δεν θα υπάρχει επιβάρυνση εισόδου παρά μόνο το κόστος συμμετοχής. Μέρος των εσόδων της συμμετοχής θα διατεθούν προς της ενίσχυση του οργανισμού Messolonghi by Locals.

Δεν απαιτείται κράτηση θέσης. Υπάρχει όμως έκπτωση για προ-αγορά μέσω του eshop σύνδεσμος/link

————————————

Για περισσότερες πληροφορίες, απορίες, διευκρινήσεις μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους του Κήπου