Βοτανικός Κήπος
Περίπατος στη φύση 1
 

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει σε λίγες ημέρες υπό νέους όρους και καλούμαστε όλοι μας να βρούμε νέα μονοπάτια. Μπορεί πολλά να απαγορεύτηκαν όμως ο περίπατος στη φύση επιτρέπεται, σύμφωνα και με τις τελευταίες δηλώσεις της υπουργού παιδείας Κας Ν. Κεραμέως και την ΚΥΑ 38675, όπως αναγράφεται στο άρθρο 3 του τεύχους Β’ που δημοσιεύθηκε  ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 3780/08.09.2020.
Για την ακρίβεια ένας περίπατος στη φύση επιβάλλεται και συμβάλλει στην καλύτερη ψυχική υγεία όλων μας, ειδικά αυτή την αγχώδη, για μικρούς και μεγάλους, περίοδο που διανύουμε.

Πραγματοποιήστε τον περίπατο σας στο Βοτανικό Κήπο “Ζέλιος Γη” και σας εγγυόμαστε ότι η εμπειρία σας αυτή θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό και στην καρδιά όλων, μαθητών κι εκπαιδευτικών. Οι δυνατότητες κι οι επιλογές που θα σας δοθούν είναι ατελείωτες αρκεί να το… τολμήσετε.

Μια τεράστια έκταση 100 και πλέον στρεμμάτων γης μέσα στη φύση σας περιμένει για να την εξερευνήσετε, να περιηγηθείτε, να ξεναγηθείτε… Μια απόδραση από τους κλειστούς χώρους και με γνώμονα  την ασφάλεια και την αποφυγή συνθηκών συγχρωτισμού. Πλήθος δραστηριοτήτων με εκπαιδευτικό χαρακτήρα για να επιλέξετε… από κηπουρική & αγγειοπλαστική μέχρι κυνήγι κρυμμένου θησαυρού κι άλλα πολλά… Στάδιο για αθλοπαιδιές… Ακόμη κι η συγκεκριμένη μάθηση, π.χ. στα πλαίσια του μαθήματος της μελέτης του περιβάλλοντος, μπορεί να γίνει πιο εύκολη, πιο ευχάριστη και πιο κατανοητή στη φύση παρά αποκτώντας τη στείρα μάθηση σε μία σχολική αίθουσα, που πολύ πιθανό λίγο αργότερα να έχει ήδη ξεχάσει το παιδί.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείο Παιδείας Φ7/ 118240 /Δ1 / 09-09-2020 περί Λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2020-2021 προτρέπεται, στη σελίδα 19, η ενθάρρυνση της διδασκαλίας σε εξωτερικούς χώρους.

Αυτή τη νέα σχολική χρονιά ευχόμαστε να είναι τα παιδιά μας πιο υγιή, πιο δημιουργικά, πιο ευτυχισμένα… παροτρύνοντας τα σε μια βόλτα στη φύση θα έχουμε επιτύχει όλα αυτά με μιας. Δεν είναι μόνο ο καθαρός αέρας που θα μας βοηθήσει σε αυτό. Είναι οι αναρίθμητες μελέτες των τελευταίων χρόνων για τα πολλαπλά οφέλη της υπαίθρου στον άνθρωπο.  Ένας περίπατος στη φύση προάγει τη φυσική μας κατάσταση κι ενισχύει τη συναισθηματική αλλαγή. Ο χρόνος που περνάμε στην ύπαιθρο είναι πολύτιμος, μειώνει τα επίπεδα άγχους, βελτιώνει τη συγκέντρωση, χαλαρώνει σώμα και μυαλό.

Σας περιμένουμε…. να ζήσετε και να απολαύσετε την εμπειρία του Κήπου “Ζέλιος Γη”.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να βρούμε μαζί τι ταιριάζει στο δικό σας τμήμα!