Όσα μπορεί να προσφέρει μια μικρή βόλτα 1

Οι 4 λόγοι που ένας περίπατος είναι… το καλύτερο «φάρμακο» για το μυαλό και τη διάθεση μας

Ενας ωραίος περίπατος στην πόλη, μια ηλιόλουστη μέρα ή κάποια δροσερή νύχτα, συνήθως μας γεμίζει με αισθήματα ευφορίας. Γιατί όμως μια βόλτα με τα πόδια είναι τόσο ευεργετική για την διάθεση μας;

Οι έρευνες δείχνουν ότι… δικαιολογημένα αισθανόμαστε ωραία, αφού τα οφέλη μιας μικρής βόλτας με τα πόδια είναι τεράστια.

Δείτε παρακάτω τα 4 βασικότερα:

  1. Φτιάχνει την διάθεση

Σε μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε, οι ερευνητές εκτέλεσαν τρία πειράματα σε εκατοντάδες φοιτητές για να εξετάσουν αν το περπάτημα τους δίνει ένα… boost στην διάθεση. Οι συμμετέχοντες δεν γνώριζαν τον σκοπό του πειράματος, αφού είχαν ενημερωθεί πως συμμετέχουν σε άλλο είδος έρευνας. Ενας μικρός περίπατος διάρκειας μόλις 12 λεπτών εμφάνισε αποτελέσματα που εντυπωσίασαν τους επιστήμονες. Αυξημένη αυτοπεποίθηση, διαχυτικότητα αλλά και ενεργητικότητα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά που εμφάνισαν όσοι περπάτησαν, αντί να κάνουν το τεστ καθιστοί.

  1. Αυξάνει την δημιουργικότητα, ειδικά όταν ψάχνουμε να βρούμε κάποια λύση

Σύμφωνα με μια έρευνα από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ το περπάτημα αυξάνει σημαντικά την δημιουργικότητα, δίνοντας έμπνευση σε αντίθεση με την καθιστική ζωή. Μια βόλτα λίγων λεπτών μπορεί να βοηθήσει να δούμε τα πράγματα πιο… καθαρά, να σκεφτούμε σφαιρικά και να βρούμε την λύση σε αυτό που ψάχνουμε. Η αύξηση της δημιουργικότητας στην έρευνα εμφάνισε ποσοστά που άγγιξαν έως και το 60%, όταν οι συμμετέχοντες περπατούσαν.

Συνεχίστε την ανάγνωση στο αρχικό δημοσίευμα

Πηγή: iefimerida.gr

Τα πνευματικά δικαιώματα των δημοσιευμένων άρθρων και σε ότι αναπαράγεται ή αναδημοσιεύεται μέσω του zeliosgi.gr ανήκουν στις πηγές και στους αρχικούς συντάκτες και δημιουργούς τους. Εφόσον κάποιο δημοσιευμένο άρθρο δεν έχει ως συντάκτη κάποιο μέλος της ομάδος του zeliosgi.gr θα αναφέρεται πάντα η πηγή με σύνδεσμο στο πρωτότυπο άρθρο. Το zeliosgi.gr δε φέρει ευθύνη για τυχόν ανακρίβειες των αναδημοσιευμένων άρθρων. Δεδομένου του πλήθους των δεδομένων και της ταχύτητας διάδοσης των πληροφοριών που προσφέρει το internet, είναι πιθανό να γίνει χρήση στις σελίδες του zeliosgi.gr περιεχομένου που ενδεχομένως να μην επιθυμεί ο αρχικός δημιουργός ή ιδιοκτήτης. Σε αυτή την περίπτωση δεσμευόμαστε να αποσύρουμε το εν λόγω περιεχόμενο άμεσα έπειτα από επικοινωνία μαζί μας.