Βοτανικός Κήπος
Ο Βοτανικός Κήπος συμμετέχει στο Open Farm Days 2021 1
Ελάτε μαζί μας το επόμενο Σαββατοκύριακο 25 & 26 Σεπτεμβρίου στο Βοτανικό Κήπο Ζέλιος Γη, ο οποίος συμμετέχει στον ετήσιο θεσμό Open Farm Days, κατά τη διάρκεια του οποίου περισσότερα από 50 αγροκτήματα κι επιχειρήσεις αγροτουρισμού σε όλη την Ελλάδα, ανοίγουν τις πύλες τους και μας προσκαλούν να μοιραστούμε τοπικές ιστορίες, να ξεναγηθούμε στους χώρους τους, να λάβουμε μέρος σε εργαστήρια και να αγοράσουμε προϊόντα που καλλιεργούνται και παράγονται τοπικά.

Στο Βοτανικό Κήπο αυτές τις ημέρες υποδεχόμαστε τη γνωστή και πιστοποιημένη βοτανολόγο Σοφία Τριάντου για να μας μεταφέρει, σε μικρούς και μεγάλους, την ομορφιά και τη σπουδαιότητα των ελληνικών βοτάνων. Η κυρία Τριάντου θα πραγματοποιήσει δύο διαφορετικά εργαστήρια. Το ένα θα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 – 15 ετών και το άλλο σε ενήλικες και παιδιά μεγαλύτερα των 16 ετών.

Τα εργαστήρια έχουν διάρκεια 2 ώρες και μπορείτε να επιλέξετε αν θα τα παρακολουθήσετε το Σάββατο ή την Κυριακή. Των μικρών μας φίλων θα πραγματοποιηθούν στις 11:00 και των μεγάλων στις 15:00.

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα :

  • να γνωρίσουν και να γευτούν τα βότανα,
  • να παίξουν
  • να κολατσίσουν τρώγοντας ψωμί καμωμένο με βότανα κι ένα βούτυρο αρωματισμένο με την ευωδιά των βοτάνων, τα οποία τα ίδια θα παρασκευάσουν με τα χέρια τους,

κι άλλα πολλά περνώντας ένα άκρως δημιουργικό δίωρο μέσα στη φύση.

Δημιουργικό και πολύ χρήσιμο θα είναι και το εργαστήριο των μεγάλων, κατά τη διάρκεια του οποίου:

  • θα φτιάξουν και θα γευτούν μια χειμωνιάτικη βοτανοσούπα, πραγματική ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό,
  • θα γνωρίσουν το σωστό τρόπο παρασκευής των κρύων και ζεστών αφεψημάτων,
  • πώς θα επωφεληθούν από όλα τα δραστικά συστατικά των βοτάνων
  • πώς θα απολαύσουν στο καλύτερο βαθμό τη γεύση και τα αρώματα των αρωματικών φυτών.

Όλα αυτά κι άλλα πολλά το επόμενο Σαββατοκύριακο στον Κήπο. Σας περιμένουμε να συνδεθούμε με τη φύση και πιο συγκεκριμένα με τα βότανα, τα δώρα της γης στον άνθρωπο.