Φυτά ... για το μπάνιο σας 1
Οι διακοπές συνήθως συνδυάζονται με ένα αίσθημα ανανέωσης κι η επιστροφή από αυτές μας βρίσκει να θέλουμε να κάνουμε μικρές ή και μεγαλύτερες αλλαγές για να ομορφύνουμε το χώρο μας. Παρακάτω θα βρείτε προτάσεις για φυτά που θα μπορούσατε να τοποθετήσετε στον πιο άχαρο χώρο του σπιτιού, το μπάνιο.

Μπορεί να είναι σχετικά δύσκολο να βρει κάποιος φυτά κατάλληλα για τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού κι υψηλής υγρασίας που επικρατούν μέσα σε ένα μπάνιο, αλλά αξίζει τον κόπο να τα αναζητήσει για να ομορφύνει το χώρο του μπάνιου του.

Ουσιαστικά αναζητούμε φυτά τροπικής προέλευσης, όπως το φιλόδεντρο κι ο φίκος, που αγαπούν τη ζεστή και την υγρή ατμόσφαιρα.

Υπάρχουν, όμως, φυτά που λατρεύουν το ατμόλουτρο όσο κι εμείς και μπορούν να ευδοκιμήσουν στο κλίμα… των ατμών του ντους μας;

Κι όμως, μερικά φυτά χρειάζονται μια ελαφριά ομίχλη για να παραμείνουν ενυδατωμένα, όπως η φτέρη της Βοστώνης κι η αλοκάσια λατρεύουν τα υγρά κλίματα και μπορεί να δώσουν μια τροπική αύρα στο χώρο του μπάνιου σας.  Το βρύο είναι ένα ακόμη φυτό που αγαπά την υγρασία και το μπάνιο αποτελεί το τέλειο περιβάλλον για αυτό.

Μήπως θέλετε κάτι πιο λουλουδιαστό;

Οι ορχιδέες, οι οποίες είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να διατηρηθούν ζωντανές, μπορεί να είναι κατάλληλες για το μπάνιο σας, καθώς προτιμούν τις υγρές συνθήκες. Το σπαθίφυλλο είναι ένα λουλούδι που αγαπά κι αυτό τα υγρά και ζεστά κλίματα κι αν δέχεται την κατάλληλη φροντίδα, μας επιβραβεύει με το να ανθίσει δύο φορές το χρόνο.

Ένα ισχυρότερο, ανθοφόρο φυτό που ανθίζει σχεδόν όλο το χρόνο είναι η βρομέλια. Τροπικό φυτό με έντονα φύλλα και πορτοκαλί χρώματος άνθος που ανθίζει για χρόνια και μπορεί να επιβιώσει σε έμμεσο ή τεχνητό φως, σε εξαιρετικό κρύο αλλά και στην ακραία ζέστη.

Τέλος, ένα απροσδόκητο φυτό που μπορείτε να διατηρήσετε στο μπάνιο σας είναι μια καλλωπιστική ποικιλία πιπεριάς, θαμνώδης με πράσινα φύλλα, η οποία παράγει μοβ, κίτρινες, πορτοκαλί και κόκκινες πιπεριές.

Κάθε ένα από αυτά τα φυτά μπορεί να ευδοκιμήσει στο μπάνιο σας αρκεί να υπάρχει φως. Τα περισσότερα φυτά απαιτούν έμμεσο ηλιακό φως, δηλαδή, αρκεί να έχετε παράθυρο μπάνιου, και μπορείτε να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε τροπική ζούγκλα.