Καλοκαίρι... Διακοπές... είναι όταν η τεμπελιά βρίσκει σεβασμό 1
Δεκαπενταύγουστος για τους περισσότερους σημαίνει οικογενειακές διακοπές… και μετά από ένα δύσκολο κι απαιτητικό χειμώνα, εργαζόμενοι – εντός ή/κι εκτός σπιτιού – αμέτρητες ώρες έφτασαν, επιτέλους, αυτές οι ημέρες ξεκούρασης μαζί με το παιδί… για το παιδί….

Και ψάχνουμε ξενοδοχεία, δραστηριότητες, εστιατόρια κ.ό.κ. φιλικά για το παιδί, ξεχνώντας ότι αυτό που αποζητά το κάθε παιδί είναι ξεκούραση, ανεμελιά και ποιοτικό χρόνο με τους γονείς του, όπου κι αν βρίσκονται, ακόμη κι αν οι διακοπές σημαίνουν παραμονή στο ίδιο τους το σπίτι.

Τα πράγματα είναι πιο εύκολα από ότι τα κάνουμε να μοιάζουν. Θυμηθείτε τα δικά σας παιδικά χρόνια και τις διακοπές με τους γονείς σας και δράστε, έστω και για λίγο, αναλόγως…

Χαμηλώστε ή κλείστε το κινητό σας τηλέφωνο κι η ειδικά τη σύνδεση με το διαδίκτυο, περπατήστε χέρι – χέρι στη φύση, σε μια ακρογιαλιά, σε έναν κήπο, στο βουνό ή ακόμη και στο πάρκο της γειτονιάς σας κι εκπλαγείτε ευχάριστα από τα σχόλια τους για το πόσο ωραία περνούν, ενώ στο δικό σας μυαλό να υπάρχει το “μα δεν κάναμε και τίποτα”!

Τα παιδιά απολαμβάνουν τους ήρεμους κι ανέμελους γονείς τους… και μόνο που νιώθουν και βλέπουν τους γονείς να απολαμβάνουν τις στιγμές μαζί τους η χαρά τους είναι απερίγραπτη!

Αφήστε τα μικρά, πολύτιμα πλασματάκια να σας διδάξουν ότι η μαγεία των διακοπών και της ζωής είναι στα μικρά κι απλά πράγματα!