Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Βοτανικός Κήπος Ζέλιος Γη ανοίγει τις πύλες του, διαδικτυακά, προσκαλώντας μικρούς μαθητές από όλη την Ελλάδα να γνωρίσουν τα πολύτιμα δώρα της γης προς τον άνθρωπο, δηλαδή τα βότανα. Η σύγχρονη τεχνολογία καταργεί τις αποστάσεις δίνοντας σε όλους σε κάθε γωνιά της χώρας μας την ευκαιρία για «απόδραση» στη φύση μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας

Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα μερικά από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα βότανα της ελληνικής γης αλλά και να μάθουν και για κάποια άλλα, λίγο πιο ιδιαίτερα και λιγότερο γνωστά. Τα βότανα μαγεύουν με τις δυνατότητες τους και με τις διαφορετικές χρήσεις τους μικρούς και μεγάλους. Έτσι ακριβώς κι αυτή τη σχολική χρονιά, περιμένουμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν συμμετοχή στη δράση μας και να τους μεταφέρουμε λίγη από τη μαγεία των όσων τα βότανα απλόχερα μας προσφέρουν.

Η συγκεκριμένη ξενάγηση αποτελεί μέρος  μιας σειράς πιλοτικών ξεναγήσεων που θα λαμβάνουν χώρα κάθε Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10:00 – 13:00, κατόπιν συνεννόησης και σχετικού ραντεβού και φυσικά διαθεσιμότητας. Η διάρκεια της κάθε σύνδεσης – ξενάγησης διαρκεί ~40 λεπτά. Μια προσφορά του Βοτανικού Κήπου Ζέλιος Γη προς την εκπαιδευτική κοινότητα, χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση προς τους μαθητές και τις οικογένειες τους.

Για περαιτέρω πληροφορίες και κρατήσεις παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.