Ενημέρωση: 20/11/2021

Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο ΦΕΚ 5401, για την επίσκεψη σας θα πρέπει να εισέρχεστε υποδεικνύοντας κάποιο από τα παρακάτω έγγραφα παράλληλα με κάποιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας σας:

[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9, ή

[β] πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9 ή

[γ] βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test), σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9.

Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), που έχει πραγματοποιηθεί εντός του τελευταίου 24ώρου, σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9.


Η ασφάλεια κι η ευημερία των επισκεπτών και του προσωπικού μας είναι προτεραιότητά μας και για το λόγο αυτό θα λάβουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για να τις διασφαλίσουμε.

Όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις επιχειρήσεις, παρακολουθούμε ενεργά την κατάσταση όσον αφορά την εκδήλωση κι εξάπλωση του COVID-19 (γνωστός ως κορονοϊός) κι επανεξετάζουμε κι ακολουθούμε τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Βάσει των συμβουλών των υγειονομικών αρχών και των ειδικών η επιχείρησή μας λειτουργεί κανονικά, καθώς πρόκειται για Κήπο μεγάλης έκτασης (100 στρ. +), χωρίς κλειστούς χώρους ή χώρους συγχρωτισμού.

Εάν προγραμματίζετε να επισκεφθείτε το Βοτανικό Κήπο «Ζέλιος Γη» από περιοχή που έχει επηρεαστεί άμεσα από τον κορονοϊό ή εάν παρουσιάζετε συμπτώματα παρόμοια με εκείνα που σχετίζονται με τον ιό (για παράδειγμα: πυρετό, βήχα, δύσπνοια), θα σας παρακαλέσουμε ευγενικά να μην επισκέπτεστε οποιοδήποτε χώρο και να καλέσετε τον ΕΟΔΥ στο 1135 για περαιτέρω συμβουλές και οδηγίες.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να συμβουλευτείτε και να τηρήσετε τις συμβουλές που παρέχονται από το Υπουργείου Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ο Κήπος λαμβάνει όλα τα δυνατά μέτρα για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου μετάδοσης, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής βελτιωμένων καθεστώτων καθαρισμού σε όλο το χώρο.

Ζητάμε από όλους τους επισκέπτες μας να τηρούν υψηλά πρότυπα προσωπικής υγιεινής ενώ επισκέπτονται τον Κήπο. Υπάρχουν απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την εξάπλωση του ιού, όπως:

  • Καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας με ένα χαρτομάντιλο ή το μανίκι (όχι τα χέρια σας) όταν βήχετε ή φτερνίζεστε
  • Τοποθετήστε άμεσα το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο σε κάδο απορριμμάτων
  • Πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και ζεστό νερό τακτικά και χρησιμοποιείτε αλκοολούχα απολυμαντικά
  • Προσπαθήστε να αποφύγετε τη στενή επαφή με άτομα που δε νιώθουν καλά
  • Αποφύγετε να αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα εάν τα χέρια σας δεν είναι καθαρά

Αν νιώθετε αδιαθεσία κατά την επίσκεψή σας, επικοινωνήστε αμέσως με ένα μέλος του προσωπικού - διατηρώντας μια ασφαλή απόσταση δύο μέτρων.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την κατανόησή σας.