Το άγχος επηρεάζει την υγεία σας: Πώς να το αντιμετωπίσετε 1
Μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Ohio που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην εφημερίδα ‘Proceedings of the National Academy of Sciences’ απέδειξε ότι το άγχος που είναι επίμονο και έχει διάρκεια μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας. Είτε σας αγχώνει η δουλειά σας ή ένα οικογενειακό πρόβλημα, όταν αγχώνεστε χωρίς να αντιμετωπίζετε τις αιτίες μπορεί να κάνετε κακό στην υγεία σας. Οι ορμόνες που απελευθερώνονται κάθε φορά που αγχώνεστε μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σύστημα, να δημιουργήσει ακμή, να ευνοήσει την παχυσαρκία αλλά και πολλές άλλες παθήσεις. Με 6 απλούς τρόπους θα μπορέσετε να απαλλαγείτε από το άγχος που αισθάνεστε καθημερινά:

  • Καθαρός αέρας και ήλιος: Μια βόλτα εκτός σπιτιού ή γραφείου θα σας κάνει αμέσως να αισθανθείτε καλύτερα. Σύμφωνα με έρευνες η βιταμίνη D που θα ενισχυθεί από το φως του ήλιο μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της σεροτονίνης,  ενώ τα ερεθίσματα από το περιβάλλον θα σας κάνουν να ξεχαστείτε και να χαλαρώσετε.
  • Δραστηριότητες: Δώστε τέλος στις αρνητικές σκέψεις βρίσκοντας μια χαλαρή και διασκεδαστική δραστηριότητα. Ένα καινούριο χόμπι, η μαγειρική, η πεζοπορία μπορεί να σας κάνει να χαλαρώσετε μέσα από δημιουργικές στιγμές που θα μοιραστείτε με τους φίλους σας ή την οικογένειά σας.

Συνεχίστε την ανάγνωση στο αρχικό δημοσίευμα

Πηγή: Καθημερινή

Τα πνευματικά δικαιώματα των δημοσιευμένων άρθρων και σε ότι αναπαράγεται ή αναδημοσιεύεται μέσω του zeliosgi.gr ανήκουν στις πηγές και στους αρχικούς συντάκτες και δημιουργούς τους. Εφόσον κάποιο δημοσιευμένο άρθρο δεν έχει ως συντάκτη κάποιο μέλος της ομάδος του zeliosgi.gr θα αναφέρεται πάντα η πηγή με σύνδεσμο στο πρωτότυπο άρθρο. Το zeliosgi.gr δε φέρει ευθύνη για τυχόν ανακρίβειες των αναδημοσιευμένων άρθρων. Δεδομένου του πλήθους των δεδομένων και της ταχύτητας διάδοσης των πληροφοριών που προσφέρει το internet, είναι πιθανό να γίνει χρήση στις σελίδες του zeliosgi.gr περιεχομένου που ενδεχομένως να μην επιθυμεί ο αρχικός δημιουργός ή ιδιοκτήτης. Σε αυτή την περίπτωση δεσμευόμαστε να αποσύρουμε το εν λόγω περιεχόμενο άμεσα έπειτα από επικοινωνία μαζί μας.