6 συμβουλές για τον περίπατο 1
Μπορείτε να βγείτε έξω για λίγη ώρα – 30 λεπτά κατά τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα – να πάρετε λίγο καθαρό ​​αέρα, να απολαύσετε τον ήλιο και τα οφέλη του περπατήματος.

Το περπάτημα μπορεί να ενισχύσει τη διάθεσή σας

Κάτι τόσο απλό, όπως ένας γρήγορος περίπατος, θα μπορούσε να φτιάξει την ημέρα σας. Στην εποχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης και του κορωνοϊού, υπάρχουν μερικές προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε εάν πηγαίνετε έξω για μια βόλτα. Μην ξεχνάτε ότι  πρέπει να κρατάτε απόσταση από τους άλλους.

Με όλα αυτά κατά νου, μπορείτε να βγείτε έξω για λίγο, να πάρετε λίγο καθαρό ​​αέρα, να απολαύσετε τον ήλιο και τα οφέλη του περπατήματος. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να χαρείτε περισσότερο τη βόλτα σας.

Περπατήστε με χάρη

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2015 συσκευή μετρούσε αν το στυλ βάδισης ενός ανθρώπου ήταν “χαρούμενο” ή “καταθλιπτικό”.

Χωρίς να γνωρίζουν τι σημαίνει η κλίμακα, οι εθελοντές έπρεπε να προσαρμόσουν το βάδισμα  με σκοπό να αλλάξουν το μέτρημα. Μετά τον περίπατο, οι ερευνητές διάβασαν μια λίστα με 20 θετικές και 20 αρνητικές λέξεις. Οι συμμετέχοντες που είχαν προσαρμόσει τη βόλτα τους σε ένα πιο καταθλιπτικό βάδισμα μπορούσαν να θυμηθούν τις πιο αρνητικές λέξεις από εκείνους με πιο ευτυχισμένο βάδισμα, κάτι που οι ερευνητές λένε ότι θα μπορούσε να υποδεικνύει μια πιο αρνητική νοοτροπία. Επομένως, περπατήστε με το κεφάλι ψηλά και τους ώμους ίσιους.

Επιλέξτε ένα πράσινο τοπίο

Μια μελέτη του 2015 στο PNAS διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που περπατούσαν για 50 λεπτά σε περιοχές με περισσότερο πράσινο ήταν πιο ευτυχισμένοι και λιγότερο ανήσυχοι σε σχέση με εκείνους που περπατούσαν σε δρόμους με οχλαγωγία. Σε επόμενη μελέτη, οι ίδιοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το περπάτημα σε χώρους με πράσινο βοηθούσε τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τις αρνητικές πτυχές της ζωής τους.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση στο αρχικό δημοσίευμα

Πηγή: iatronet.gr, Σπανού Κατερίνα, συντάκτης – δημοσιογράφος.

 

Τα πνευματικά δικαιώματα των δημοσιευμένων άρθρων και σε ότι αναπαράγεται ή αναδημοσιεύεται μέσω του zeliosgi.gr ανήκουν στις πηγές και στους αρχικούς συντάκτες και δημιουργούς τους. Εφόσον κάποιο δημοσιευμένο άρθρο δεν έχει ως συντάκτη κάποιο μέλος της ομάδος του zeliosgi.gr θα αναφέρεται πάντα η πηγή με σύνδεσμο στο πρωτότυπο άρθρο. Το zeliosgi.gr δε φέρει ευθύνη για τυχόν ανακρίβειες των αναδημοσιευμένων άρθρων. Δεδομένου του πλήθους των δεδομένων και της ταχύτητας διάδοσης των πληροφοριών που προσφέρει το internet, είναι πιθανό να γίνει χρήση στις σελίδες του zeliosgi.gr περιεχομένου που ενδεχομένως να μην επιθυμεί ο αρχικός δημιουργός ή ιδιοκτήτης. Σε αυτή την περίπτωση δεσμευόμαστε να αποσύρουμε το εν λόγω περιεχόμενο άμεσα έπειτα από επικοινωνία μαζί μας.