Ο Βοτανικός κήπος “Ζέλιος γη” σας παρέχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε ενεργά στις εκπαιδευτικού χαρακτήρα βιωματικές του δράσεις. Μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για να επιλέξετε εσείς ποια ταιριάζει στις δικές σας προτιμήσεις.

Τα εργαστήρια ακολουθούν την μοντεσσοριανή μέθοδο εκμάθησης, η οποία εκφράζεται μέσω του μότο,

"Το μυαλό θυμάται ότι κάνουν τα χέρια", M. Montessori (1870 - 1952).

Πρόκειται για ένα «εξερευνητικό» μοντέλο εκμάθησης, όπου η μάθηση τόσο των εικαστικών δραστηριοτήτων όσο και της φροντίδας των φυτών αποκτάται βιωματικά μέσω των υλικών και λιγότερο μέσω της απευθείας καθοδήγησης.

*Η συμμετοχή στις δραστηριότητες γίνεται κατόπιν συνεννόησης και αφορά μόνο ομαδικές επισκέψεις.

Tα μαθήματα αγγειοπλαστικής πραγματοποιούνται στον ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο...

Στο εργαστήριο χυτηρίου οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τις παραδοσιακές τεχνικές....

Ένα εργαστήριο για μικρούς και μεγάλους όπου μαθαίνουν την διαδικασία του φυτέματος....

Εκπαίδευση μέσα στη φύση

"Ησυχαστήριο!! Περιποιημένος χώρος, φτιαγμένος με μεράκι! Ενας ζωντανός κήπος που εξελίσσεται συνεχώς.. Ο ιδιοκτήτης του άνθρωπος φιλόξενος με αγάπη, όραμα και πίστη Ευγενεστατο, χαμογελαστο προσωπικο"

The Candle

"Τελειο μερος ,φυτα ,δενδρα,λουλουδια,απολυτη ηρεμια.Ενα μερος που θα μπορουσα να περναω τη μερα μου διαβαζοντας ή ακουγοντας μουσικη."

Βάσω Θ.

“ Απίστευτο! Απίστευτη πρωτοβουλία σχεδιασμός! Όλα ιδανικά !”

Georgios P.

"Μοναδικο μέρος για ολες τις ηλικίες! Εξαιρετικη η υπαλληλος στην υποδοχή καθώς και ο κύριος που μας εκανε την ξενάγηση. Τα παιδια ξετρελαθηκαν κι εμείς το ιδιο !!+"

Vassiliki A.

"Σημείο αναφορας για την ευρύτερη περιοχή! Καινούργιος χώρος, προσεγμένος, καταφυτος κι ανθισμένος.. Μια ευχαριστη αποδραση απο την καθημερινοτητα ενας περίπατος εκει ή ενας καφές ακουγοντας τα τρεχουμενα νερά κ απολαμβανοντας το τοπίο. Διαθετει εναν καταπληκτικο πυργο κατασκευασμενο απο χιλιαδες γυάλινα μπουκάλια.. Σιγουρα θα το επισκεφτουμε ξανα.."

Akis K.